Wol bij baby's

Wol bij baby's

De laatste jaren is de populariteit voor gebruik van wol & schapenvacht bij baby’s enorm toegenomen. Wij zijn heel blij dat steeds meer mensen de voordelen van wol leren kennen. Ook benieuw naar de voordelen?

Dol op wol voor baby's! 

De laatste jaren is de populariteit voor gebruik van wol & schapenvacht bij baby’s enorm toegenomen. Wij zijn heel blij dat steeds meer mensen de voordelen van wol leren kennen. Wol is thermisch warm, dat betekend: warm in de winter en koel in de zomer. Maar het heeft misschien nog wel meer voordelen dan je dacht!

 

Zo heeft wol een isolerende werking, door stilstaande lucht tussen de haren. Dit zorgt er voor dat jouw kindje een constante temperatuur behoudt. Wat heel fijn is, vooral in de eerste weken/maanden waarin een baby’tje zijn eigen temperatuur nog niet goed vast kan houden.

Wol helpt niet enkel bij de temperatuur, maar ook bij de vocht-regulatie. Wol kan namelijk wel tot 40% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen! Het vocht wordt geleidelijk weer afgestaan, waardoor het nooit klam of nat aanvoelt. Deze ademende functie zorgt er dus voor dat jouw kindje geen last zal hebben van zweten (op bijvoorbeeld warme dagen of bij het drinken aan de borst).

 

Ook voor de gevoelige huid, júíst voor de gevoelige huid, is wol heel fijn! Onze babydekens zijn gemaakt van alpacawol, wat hypoallergeen is, niet jeukt en onwijs zacht is aan de (gevoelige) huid. Het natuurlijke materiaal is niet geverfd of gebleekt en dus vrij van schadelijke stoffen.

 

Vroeger werd wol vaak gelinkt aan een jeukende stof, maar ik kan je garanderen dat dat niet het geval is. Onze wollen producten kriebelen écht niet! De wol is heerlijk zacht aan de huid en geeft een behaaglijk gevoel.

 

En niet alleen is het nu heel fijn voor je baby, ook voor zijn toekomst! Het materiaal komt uit de natuur, en kan dus ook weer biologisch afgebroken worden. Geen extra belasting voor onze planeet. Zo help je mee aan een duurzame toekomst voor jouw kindje.

 

Tot slot heeft wol een water- en vuil afstotende werking. Uitwassen is dus echt niet nodig (dubbel duurzaam ;-) ) Af en toe even laten luchten / uit kloppen is voldoende. 

 

Naast de wollen dekens. Hebben we ook de perfecte onderlegger voor in het wiegje, de kinderwagen of het ledikant: ons babycare schapenvachtje! Dezelfde voordelen als de andere wollen producten, maar dan gecombineerd met het ventilerende leer. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat kinderen die de eerste maanden op een schapenvachtje hebben geslapen, later 79% minder kans op astma hebben! Én deze kunnen uitgewassen worden met ons speciale wolwasmiddel. Doe dit wel minimaal, om het vachtje zo lang mogelijk mooi te houden. 

 

En wil je jouw kleintje ook buiten optimaal van de wollen voordelen laten genieten? Kleed hem dan aan met onze schapenvacht babyslofjes, mutsjes en wantjes!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »