Klantenservice

Een goede, duidelijke klantenservice staat bij ons hoog in het vaandel. Via deze pagina proberen wij u zoveel mogelijk te helpen bij het vinden van een antwoord op uw vraag. Indien uw vraag er niet tussen staat, neem dan contact met ons op via het contactformulier aan de zijkant, per e-mail naar [email protected] of bel met +31 (0)511-870330.

BEDRIJFSINFORMATIE CONTACTINFORMATIE

Vachtenspecialist is onderdeel van Natural Animal Skins en is gevestigd te;

Workumertregweg 5
8701 WB, Bolsward NL

BTW: NL852323852B01
KvK nr.: 56834977

Werkdagen van 08:30 - 17:00
Tel: +31 (0)511-870330
@: [email protected]
   
BETAALINFORMATIE  
T.a.v: Natural Animal Skins
IBAN: NL33 ABNA 0104 1916 43
BIC: ABNANL2A
 

 

1 Eerlijke herkomst
1.1 Waar komen al jullie producten vandaan?

Al onze producten zijn afkomstig van de Nederlandse schapenvachtenlooierij Van Buren Bolsward B.V. Sinds 1861 verwerken en handelen zij in schapenvachten en andere natuurlijke woon-/modeaccessoires. Op het moment zijn zijn nog de enig overgebleven schapenvachtenlooierij van Nederland. Hun specialisme is het looien en verwerken van Texelse schapenvachten, alle andere producten zijn afkomstig van partners van over de hele wereld.

1.2 Worden er dieren voor hun huid of vacht geslacht?

Bij geen enkel van onze producten is het dier geslacht voor hun prachtige huid of vacht! Het zijn rest/afvalproducten van de vleesindustrie. Wij vinden het zonde om deze weg te gooien, aangezien een dierenhuid veel sfeer en warmte met zich meebrengt en ook nog voordelen biedt voor de gezondheid. Onze looiers geven het dus weer een nieuw leven. Een uiterst duurzaam en milieuvriendelijk uitgangspunt dus!

1.3 Is het looiproces milieuvriendelijk?

Al onze producten zijn afkomstig van looiers welke aan strenge Europese milieueisen moeten voldoen en zij worden hier ook geregeld op gecontroleerd. Tijdens het looien worden verder zoveel mogelijk natuurlijke looistoffen gebruikt, zoals bijvoorbeeld zout en groene zeep.

2 Verzenden en Retourneren
2.1 Waarmee verzenden jullie pakketten?

Wij verzenden al onze pakketten binnen Nederland met DHL en naar België met DPD.

2.2 Wat zijn de kosten van een zending?

Nederland

Is je orderwaarde boven de €50? Dan versturen wij je bestelling gratis toe!

Voor orders lager dan het drempelbedrag rekenen wij het volgende:

  • Levering aan huis - €7,45
  • Levering bij servicepunt - €6,45

 

België

Is je orderwaarde boven de €100? Dan versturen wij je bestelling gratis toe!

Voor orders lager dan het drempelbedrag rekenen wij het volgende:

  • Levering aan huis - €9,45
  • Levering bij servicepunt - €6,45
2.3 Wat zijn de kosten van een retourzending?

Wij staan garant voor de kwaliteit van onze producten en service. Daarom zijn retourzendingen in alle gevallen gratis! Via ons retourportaal kunt u een retourlabel aanvragen. Meer informatie over retourneren vindt u bij FAQ vraag 2.5 - "Hoe stuur ik mijn vacht terug?" of op onze retourneren informatiepagina.

2.4 Kan ik de vacht terugsturen als ik deze niet mooi vind?

Ja, natuurlijk kan dat. U heeft een bedenktijd van 14 dagen, na ontvangst van uw pakket, waarbinnen u de koop ongedaan kunt maken. U kunt kosteloos en zonder opgave van reden, ongebruikt en in originele verpakking, uw bestelling via ons retourportaal aanmelden en naar ons retourneren. Na ontvangst van uw retour, sturen wij u kosteloos een ander exemplaar of storten het volledige aankoopbedrag terug op de rekening waarmee u betaald heeft.

2.5 Hoe stuur ik mijn vacht terug?

Wij sturen geen retourlabel mee, in plaats daarvan kunt via ons retourportaal een retour aanmelden met uw postcode en ordernummer (de letters ORD + 5 cijfers) of Track & Trace code. Om onze service te verbeteren, verzoeken wij u een reden op te geven, dit is echter volledig vrijblijvend. U kunt vervolgens een vervoerder selecteren en een parcel shop bij u in de buurt. Na afronding ontvangt u een retourlabel van ons, welke u kunt afdrukken en op het pakket plakken.

 

(Indien u geen printer heeft. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om de barcode op het retourlabel bij een parcel shop vanaf uw telefoon te laten scannen, dan printen ze het retourlabel voor u uit.)

3 Onderhoud
3.1 Hoe houd ik mijn schapenvacht schoon?

Niet wassen, maar uitkloppen of kammen zijn de beste oplossingen. Lees onze blogpost Hoe onderhoud ik mijn schapenvacht? voor meer informatie over onderhoud.

3.2 Hoe verwijder ik vlekken?

U kunt een vlek het beste direct schoon deppen met een lichtvochtige doek. Zorg ervoor dat het leer hierbij niet te nat wordt, anders kan het hard opdrogen. Laat het vervolgens op natuurlijke wijze opdrogen, dus niet op de (vloer)verwarming, in de droger of direct zonlicht. Tijdens het drogen de plek af en toe oprekken. Na het drogen kunt u de plek eventueel nog met een borstel uitkammen en met een stofzuiger, op een lichte zuigstand, stofzuigen om het laatste vuil weg te halen.

3.3 Kunnen jullie mijn schapenvacht ook reinigen?

De meeste vachten zijn niet geschikt om gewassen te worden, medicinale vachten zijn hier een uitzondering op. Wel heeft Van Buren Bolsward B.V. een kamservice. Met deze service wordt uw vacht gestold, gekamd en gebügeld, waarna uw vacht er weer zo goed als nieuw uitziet. Meer informatie vindt u op hun kamservice pagina.

4 Showroom
4.1 Hebben jullie ook een showroom?

Wij zijn enkel een webshop en hebben zelf geen showroom, maar u bent van harte welkom bij onze leverancier Van Buren Bolsward B.V., gelegen aan de Workumertrekweg 5 te Bolsward. Zij zijn geopend op werkdagen van 9:00-17:00 en zaterdags beperkt van 10:00-12:00.

5 Gezondheidsvachten
5.1 Wat maakt gezondsheidsvachten speciaal?

Deze vachten zijn wasbaar. Door een speciale wijze van looien, kammen en scheren zijn deze medicinale vachten zeer geschikt voor gewrichtsklachten of het voorkomen van doorliggen. Ook na het wassen blijven deze vachten heerlijk zacht!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »