Geitenhuiden

Een geitenhuid past in ieder hoekje van je woning en bij elke woonstijl. Leg het over de bank of gebruik het als vloerkleed. Iedere huid is uniek, heb je wel eens twee identieke geiten gezien? Je vindt de huiden dan ook in diverse afmetingen, vormen en kleurtonen in onze shop.

Filters

Geen producten gevonden...


Kenmerken van een geitenhuid

Geitenhuiden hebben meerdere kleuren die in elkaar overlopen. Geen huid is gelijk en dat geeft iets unieks! De huiden zijn verder glad in de haren en het leer valt erg soepel.

Wellicht dat je eerder een soortgelijk product in huis hebt gehad en bang bent voor verharen. Je hoeft je er bij deze geitenhuiden geen zorgen om te maken. Ze verharen niet. Dat scheelt stofzuigen!

 

Geitenhuid kopen

 

Diervriendelijke restproducten

Alle geitenhuiden zijn natuurlijk en 100% diervriendelijk. De geiten worden niet geslacht vanwege de huid of de vacht, maar omwille van hun vlees. In plaats van de huid weg te gooien, krijgt het op deze manier een mooie functie.

Het looien van de huiden wordt op een natuurlijke, milieuvriendelijke manier gedaan. Er komen geen chemische middelen aan te pas. Looien is het conserveren van de huid zodat het de natuurlijke eigenschappen behoudt. Lees hier alles over het looiproces.

 

Geitenhuid onderhouden

Net als alles wat je gebruikt, heeft ook een geitenhuid regelmatig onderhoud nodig. Het houdt de huid fris, schoon en dat maakt dat je er langer plezier van hebt. We geven je een paar tips hoe je de geitenhuid het beste kunt onderhouden. Het is niet veel, maar wel belangrijk voor als het straks bij jou in huis ligt.

  • • Lucht de huid regelmatig. Leg het bijvoorbeeld even buiten op een wasrekje of op je tuinmeubel. De frisse buitenlucht doet de huid goed
  • • Stofzuigen? Doe dat op de laagste zuigkracht en stofzuig met de haren mee
  • • Klop de geitenhuid regelmatig buiten even uit
  • • Oefen geen druk uit op het vel. Hoe minder druk, hoe beter dit is voor de huid. Borstelen en schrobben raden we ook niet aan
  • • Was de huid nooit in de wasmachine en laat de huid ook niet stomen

 

Geitenhuiden

 

Vuil en vlekken verwijderen

Het kan voorkomen dat er op de huid gemorst wordt. Dep het dan direct droog met een droge doek. Opgedroogd vuil kun je het beste verwijderen met een licht vochtige doek. Is de vlek iets hardnekkiger? Gebruik dan eventueel een beetje groene zeep op je doek. Laat het daarna in de lucht drogen. Nooit in de droger, over de verwarming of in de zon.

 

Geitenhuid kopen bij Vachtenspecialist

Bestel vandaag voor 15:00 uur en we zorgen ervoor dat je morgen je bestelling al in huis hebt. Je mag je binnen 14 dagen bedenken en retourneren en we geven je zes maanden garantie op de geitenhuid.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »