7 Redenen waarom een schapenvacht iets voor nu is

7 Redenen waarom een schapenvacht iets voor nu is

Wil jij weten waarom een schapenvacht écht iets voor nu is? Ontdek het in onze blog! Wij geven je 7 redenen waarom dit het moment is om een schapenvacht aan te schaffen.

Met het dalen van de buitentemperatuur en de donkere avonden die zich eerder aandienen, zoek je naar een manier om het in huis aangenaam en warm te maken. Niet alleen door de thermostaat steeds hoger te draaien, maar ook door een sfeervolle inrichting te creëren. Waar je in de zomer zoveel mogelijk buiten de deur te vinden was, geniet je er nu van om lekker op de bank te ploffen, de kaarsjes aan te steken en onder het genot van een goed glas wijn een film af te spelen.

 

Wat zorgt nog meer voor de gezellig sfeer die je in je huiskamer wilt hebben tijdens de koude herfst- en winterdagen? Een mooie schapenvacht die je op de vloer, over de stoel of over de bank legt. Een zacht vachtje is een effectieve manier om het contrast tussen de warmte binnen en de kou buiten te vergroten, waardoor jij je extra warm voelt binnenshuis. Ontdek in deze blog de zeven redenen waarom een schapenvacht echt iets voor nu is en wat het kan toevoegen aan jouw interieur.

 

1. Een warme en zachte uitstraling

Wil je warmte toevoegen in huis, dan begin je bij de uitstraling van je interieur. Je kunt de verwarmingsknop van de radiator aandraaien, maar de aanblik van je interieur heeft ook invloed op de warmte die je voelt. Is je inrichting uitgevoerd in koude tinten, dan zul je die ook gevoelsmatig waarnemen. Warme tinten en zachte materialen verhogen de sfeervolle uitstraling van je huiskamer, waardoor de gevoelstemperatuur onbewust een paar graden hoger aanvoelt. De kleuren op de muur en het materiaal van je meubels maken het verschil in de sfeer. Daarom maak je ruimte voor een mooie schapenvacht in huis, deze zal gelijk bijdragen aan een warme uitstraling. Bij het zien van het zachte materiaal krijg je bijna automatisch een associatie met warmte. Een reden waarom een schapenvacht echt iets voor nu is, heeft te maken met die associatie die je krijgt wanneer je blik op de vacht valt. Zeker met de als maar koudere temperaturen. Moet je je voorstellen, kom je door weer en wind thuis van je werk, ervaar je bij binnenkomst gelijk het warme gevoel. Dat komt niet alleen door de kachel, maar ook door de aanblik van het zachte materiaal en de warme kleuren van de schapenvacht.

 

waarom schapenvacht wit

 

2. Niet alleen voor in het najaar

Als je denkt dat je de schapenvacht alleen voor deze tijd van het jaar in huis haalt, dan heb je het mis. Tijdens de koude herfst- en winterdagen is de vacht een fijne aanvulling op de bank. Maar wanneer de lente aanbreekt, betekent dat niet automatisch dat je de vacht in de opbergkast gooit. Want ook als het buiten warmer wordt is dit decoratiestuk onmisbaar in je interieur. Een reden waarom de schapenvacht niet alleen iets voor nu is, maar het hele jaar door je inrichting verrijkt, is vanwege de prachtige kleuren waarin de vacht verkrijgbaar is. Van donkere warme kleuren tot lichte frisse tinten die in ieder seizoen tot hun recht komen. Dat betekent dat je het hele jaar kunt genieten van de sfeervolle toevoeging die je bereikt met de schapenvacht in huis. Sterker nog, zit je tijdens de zomerperioden heerlijk buiten in de tuin en maak je van je terras een tweede woonkamer? Dan richt je ook deze in met meubels geschikt voor buiten aangevuld met prachtige decoratiematerialen bijvoorbeeld een schapenvacht.

 

3. Verschillende materialen zorgen voor diepte en contrast

Ben je op zoek naar manieren om meer dynamiek in je interieur te halen, dan kun je dat doen met kleurgebruik en een mooi patroonbehang op de muur. Door verschillende tinten te combineren, breng je diepte aan en zorg je voor een levendige uitstraling in de ruimte.

 

Een andere manier om een dynamische uitstraling te creëren, is door verschillende soorten materiaal met elkaar te combineren. Moet je je voorstellen wat voor uitstraling je krijgt met het samenbrengen van structuren en stoffen van diverse materialen. Hout, staal, steen en textiel met als kers op de taart een prachtige schapenvacht. De haren van de vacht zorgen op zichzelf al voor diepte door de schaduweffecten in de structuur. Hoef je niet eens met verschillende kleurtonen te spelen, want wat dacht je van verschillende materialen in één kleurenpalet? Leg bijvoorbeeld een zachte, bruine IJslandse schapenvacht over een houten stoel tegen de achtergrond van een robuuste bakstenen muur, waardoor de diepte in de verschillende structuren enorm wordt versterkt. Een goede reden waarom een schapenvacht echt iets voor nu is, want je interieur wordt zo echt een plaatje!

 

4. Een nieuwe twist geven aan je oude meubels

Grote meubels in huis heb je waarschijnlijk in eerste instantie gekocht om er praktisch gebruik van te maken. Maar de keuze is ook gebaseerd op het uiterlijk van de meubels dat bij jou in de smaak valt. Om ervoor te zorgen dat je niet al te snel uitgekeken raakt op het dressoir dat inmiddels een aantal jaren op dezelfde plek staat, of op de bank die na jaren de eerste slijtageplekken krijgt, probeer je met accessoires te spelen.

 

Je blaast oudere meubels nieuw leven in door ze een andere aankleding te geven. Dat hoeft niet direct met een likje verf, je kunt het meubelstuk namelijk ook een twist geven door er een prachtige schapenvacht overheen te leggen. Leg de vacht over de rugleuning van je bank en je zorgt direct voor een hele andere uitstraling in de zithoek. Zelfs op de grond zorgt de vacht voor een dynamisch en sfeervol beeld. De schapenvacht is groot van formaat en daardoor opvallend, waardoor je écht verschil ziet. En toch is het een handzaam product dat je met weinig moeite van de ene naar de andere plek verplaatst.

 

waarom IJslands schapenvacht

 

5. Een optimaal ingericht kantoor aan huis

Een volgende reden waarom eens schapenvacht echt iets voor nu is, heeft te maken met het feit dat thuiswerken steeds meer de norm wordt. De langere periodes van thuiswerken zorgen er ook voor dat je een extra aandacht besteedt aan het inrichten van een fijne werkplek. Want sinds je het afgelopen anderhalf jaar aan de keukentafel je laptop openklapt, krijg je steeds meer behoefte aan die aparte kamer waar je niet gestoord wordt. Ga je voor een groots gebaar, richt je kantoor aan huis dan optimaal en stijlvol in met een ruim bureau en een fijne zithoek waar de online meetings plaats kunnen vinden. Een mooie en comfortabele werkplek met een schapenvacht in je bureaustoel of in de zithoek en je komt je huiskantoor niet meer uit.

 

6. Duurzaam en ecologisch

Heb je een keuze gemaakt uit een van de schapenvachten of koeienhuiden die je in huis wilt halen? Dan verrijk je niet alleen je interieur met een prachtig decoratiestuk, ook werk je mee aan een duurzaam proces. De producten zijn afkomstig uit de vleesindustrie en zouden worden weggegooid als er geen vraag was naar decoratieve vachten en huiden. Eeuwig zonde en dus nog een extra reden waarom schapenvachten ook nu een mooie plek in huis verdienen.

 

7. Goed voor de gezondheid

De laatste en zeker niet de minste reden waarom een schapenvacht echt iets voor nu is, heeft te maken met het effect op je gezondheid. Met een medicinale schapenvacht in huis kan je echt even tot rust komen. Dat is onder andere te danken aan de ventilerende werking in combinatie met het hoge comfort. Je spieren blijven lekker warm en als je genoodzaakt bent veel op bed te liggen, helpt deze vacht tegen doorligplekken. Ook voor baby´s draagt een kleine medicinale schapenvacht eraan bij dat hij zich comfortabel en behaaglijk voelt. En daarbij neemt de kans op het ontwikkelen van bijvoorbeeld astma aanzienlijk af bij de kleine.

 

De schapenvachten die echt voor nu zijn, die vind je bij Vachtenspecialist

Genoeg redenen waarom een schapenvacht echt iets is om nu in huis te halen. De vachten zijn in veel verschillende prachtige uitvoeringen en kleuren beschikbaar, dus je zult zeker een exemplaar vinden die bij jouw stijl past. Zo hoef je de komende maanden geen last meer te hebben van kou, want je kruipt lekker op de bank tegen een warme vacht aan. Ben je benieuwd welke schapenvachten en koeienhuiden je bij ons kunt vinden? Neem snel eens een kijkje in ons assortiment vol unieke producten die een prachtige aanvulling zijn in ieder interieur.

 

Reacties

  1. Gritta Gritta

    Goedemorgen Henk,
    dank voor je reactie. Wat voor pantoffels wil je graag zien?
    Zie op deze link welke keuze wij hebben. Mail ons gerust wanneer er vragen zijn. https://www.vachtenspecialist.nl/gezondheid-comfort/pantoffels-van-lamsvacht/

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »