Unieke schapenvachten

Unieke schapenvachten in diverse kleuren, van diverse rassen, met diverse woltypes. Je vindt het bij Vachtenspecialist.nl allemaal. Langharig, gekruld, kort, alles is er. Het zijn allemaal 100% natuurlijke schapenvachten, wat elke vacht uniek maakt. Voor deze schapenvachten geldt: je ontvangt werkelijk het weergegeven product. Bestel vandaag voor 15:00 uur en je hebt je vacht de volgende werkdag al in huis.

Filters

Pagina 1 van 2


Verschil unieke echte schapenvachten en imitatie

Bij Vachtenspecialist vind je unieke schapenvachten die 100% natuurlijk zijn. Hier gaat een lang en traditioneel natuurlijk looiproces aan vooraf bij diverse Europese looierijen. Iets wat bij een imitatie schapenvacht niet het geval is. Waarin zie je echter het verschil tussen een echte schapenvacht en een imitatievacht? Ten eerste zie je het terug in de kwaliteit. Die haalt het namelijk zeker niet bij de kwaliteit van een echt schapenvacht. Je betaalt daarvoor dan wat meer, maar dan heb je er ook veel langer plezier van.

De overige kenmerken van een echt schapenvacht (en dus het verschil met imitatie):

  • • De wol van een echt schapenvacht is veel zachter en dikker;
  • • Natuurlijke vormen in plaats van symmetrisch;
  • • De vachten voelen warmer aan dankzij de natuurlijke en isolerende eigenschappen;
  • • De onderkant van de vacht is van echt leer, wat ook weer langer meegaat dan synthetisch materiaal;
  • • Ze zijn allemaal uniek, omdat geen schaap gelijk is.

 

Mooi gelooid en eerlijke afkomst

unieke schapenvachten

Onze vachten komen dus van schapen en worden niet in de fabriek voor je gemaakt. En als je toch voor een natuurlijk schapenvacht wil gaan, wil je wel dat het een eerlijke afkomst heeft. Daarom zijn al onze vachten afkomstig van Europese looiers die zich houden aan strenge regels van de Europese Unie.

Bij het looien komen geen chemische middelen aan te pas. Je koopt bij ons dus altijd een duurzaam en ecologisch gelooide vacht. En wat deze schapenvachten ook uniek maakt is dat de meeste van de enige schaapslooierij uit Nederland vandaan komen. Alleen de beste vachten komen hier door de kwaliteitscontrole heen.Dit resulteert in soepel leer, een mooie afwerking en een heerlijk zachte vacht. Benieuwd naar het hele looiproces? Lees hier meer.

 

Vachten krijgen een tweede leven

We willen verder benadrukken dat de schapenvachten die wij verkopen een restproduct van de vleesindustrie is. Onze vakbekwame looiers geven een nieuwe levenscyclus aan de huid dat de slager overhoudt. Door de vachten een nieuw doel te geven (bijvoorbeeld als vloerkleed bij jou in huis) is het een duurzaam product.

 

Unieke schapenvachten bij Vachtenspecialist

Alle vachten die je hier ziet zijn uniek gefotografeerd. Dat wil zeggen dat je de vacht op de foto ook daadwerkelijk toegestuurd krijgt. Kijk dus rustig eens rond in ons aanbod unieke schapenvachten. Heb je vragen? Stuur ons je bericht en we beantwoorden ze graag voor je. Bestel vandaag nog voor 15:00u en je hebt morgen al je vacht in huis.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »