Alle Langharige IJslandse Schapenvachten

Met een langharig IJslands schapenvacht creëer je meteen meer warmte in huis. Lekker voor in de koude wintermaanden, maar ook zomers komt het vacht prima tot zijn recht. Je kunt het over de tuinbank leggen om zo nog net wat langer van de zomerzon te genieten. De vachten zijn 100% echt schapenvacht en dus een echt natuurproduct.

Filters

Pagina 1 van 2


100% puur IJslands natuurproduct

Met een langharig schapenvacht haal je echt een natuurproduct in huis. De Europese looiers gebruiken bij het looien geen schadelijke chemicaliën, dus de vachten zijn veilig voor mens en dier. Het is goed om te weten dat de schapen nooit voor hun vacht geslacht worden.

IJslandse schapenvacht

IJslandse vachten in natuurlijke en geverfde kleuren

IJslandse schapenvachten hebben we in twaalf verschillende kleuren. Een natuurlijke kleur zoals wit, zwart of natuurlijk bruin zijn de populairste kleuren. Wil je liever iets compleet anders? Dan hebben we geverfde vachten in onder andere donkergroen, bordeaux rood en oker geel voor je. Dat zijn inderdaad niet de kleuren die je bij een schaap in de wei zou zien, maar daarom juist extra opvallend.

 

Specificaties:

Per vacht kunnen de afmetingen een beetje van elkaar verschillen, maar dit zijn de gemiddelde afmetingen en haarlengtes:

  • • Lengte: ca 90 - 110 cm
  • • Breedte: ca 50 - 70 cm
  • • Haarlengte: 15 cm

Maak kennis met de IJslandse schaap

Hoewel het IJslandse schapen zijn, stammen ze af van een Noors ras. De Vikingen hebben de schapen in de periode tussen 1100 en 1200 naar IJsland gebracht. In de tussentijd zijn ze niet veel veranderd. De schapen zijn genetisch gezien nog steeds hetzelfde als 1100 jaar geleden. In al die jaren hebben ze zich steeds aangepast aan het sub-poolklimaat en dat doen ze nog steeds. Dankzij de isolerende werking van hun wol hoeven ze het nooit koud te krijgen.

Ook groeien ze al eeuwen op zonder dat andere rassen er ingemengd worden. Dat maakt dat hun vacht echt uniek is en niet te vergelijken met andere rassen. Qua formaat zijn IJslandse schapen te herkennen aan de vrij korte poten en de brede rug. Dat maakt dat ze robuust overkomen.

 

Bestel vandaag, morgen in huis

Ook zo’n leuke vacht op je bank of voor op de vloer? Bestel op werkdagen voor 15:00 uur je schapenvacht en we zorgen dat je je bestelling de eerst volgende werkdag al in huis hebt.

 

IJslandse vacht
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »