Schapenvacht verzorgen

 

Hoe moet ik mijn schapenvacht onderhouden?

De meningen zijn nogal verdeeld over het onderhoud van de schapenvachten. Dit komt hoofdzakelijk omdat de verschillende typen schapenvacht ook een verschillende behandeling vereisen. Er is dus geen absolute gebruiksaanwijzing, behalve dat je wassen in een wasmachine altijd tot een minimum moet beperken.

Al onze vachten zijn 100% natuurlijke producten, hierdoor zijn de natuurlijke eigenschappen ook behouden. Omdat u natuurlijk zo lang mogelijk van uw schapenvacht wilt genieten, hebben wij wat onderhoudstips voor u op een rijtje gezet.

 

Hoe maak ik mijn schapenvacht schoon?

Wassen

  • Alleen stomen met schuim voor wol reiniging.
  • Handwassen alleen in koud water, met een mild en vloeibaar wasmiddel.
  • Schudden om het overtollige water te verwijderen.

Drogen

  • Niet in de droger!
  • Strek de huid om hem vorm te geven tijdens het drogen.
  • Niet drogen in zonlicht of directe warmte zoals een verwarming.

Kleuren

  • Gekleurde vachten alleen professioneel laten reinigen.

Verzorging

  • Regelmatig kammen zal ervoor zorgen dat de vacht langer een mooie, zachte uitstraling heeft.
  • Om kleine vuiligheden te verwijderen kunt u de schapenvacht buiten uitkloppen, of ze kunnen schoon gedept worden met een vochtige doek.
  • U kunt de schapenvacht stofzuigen om kruimels en dergelijke te verwijderen.

 

Hieronder vind u een overzicht van de mogelijke reiniging per schapenvacht.

 

Gezondheidsvacht schoonmaken

Deze kortharige schapenvachten zijn speciaal gelooid zodat deze kunnen worden uitgewassen. Was de vacht op een wolwas programma en laat hem in de lucht drogen, niet in de zon of op de kachel. Rek de huid om de paar uren even op om te voorkomen dat het leer hard en stug wordt. Niet in de droger!

 

Texelse schapenvacht schoonmaken

Probeer de vacht zoveel mogelijk met borstelen en uitkloppen schoon te maken. Om de vacht op te frissen kunt u hem ook een nacht buiten hangen. Indien noodzakelijk kan de vacht uitgewassen worden. Deze vacht moet ook gewassen worden op een wolwas programma en laat hem drogen in de lucht, niet in de zon of op de kachel. Rek de huid om de paar uren even op om hardheid en stugheid te voorkomen. Niet in de droger!

 

IJslandse schapenvacht schoonmaken (of andere vachten met langer dan 4cm haar)

Probeer vlekken en dergelijk met een hete vochtige doek af te nemen. Eventueel wat afwasmiddel toevoegen. Wassen in een wasmachine wordt sterk afgeraden. Klop hem buiten uit en gebruik beheerst een mattenklopper. 

 

Geverfde schapenvacht schoonmaken

Deze kunnen alleen droog worden behandeld om  kleurvervaging te voorkomen. Voorkom tevens teveel direct zonlicht. Borstelen en stofzuigen zijn prima oplossingen!

 

Bekijk hier ons gehele assortiment prachtvachten!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »