Soorten schapenvachten

Soorten schapenvachten

Maak kennis met al onze typen schapenvachten!

Wat voor schapenvachten zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende schapenrassen. Daardoor automatisch ook veel diverse soorten schapenvachten. Wij snappen dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien, dus ik geef je graag wat informatie over de verschillende soorten. Zo wordt de zoektocht naar jouw perfecte schapenvacht weer een stukje makkelijker! 

 

Texelse schapenvachten

Texelse schapenvachten

 

Dit is hier waarschijnlijk het meest bekende type schapenvacht. Deze schapenvachten komen ook uit Nederland, dus hebben qua uiterlijke kenmerken het meeste weg van een "gewoon" schaap voor ons! De Texelse schapenvachten hebben veel volume, dus zijn erg comfortabel. Daarnaast bieden ze ook heerlijk warmte & knusheid. 

 

De Texelse schapenvachten bieden wij aan in natuurlijke kleuren: wit, bruin, bont & grijs. Maar ook in hippe geverfde kleuren! 

 

IJslandse schapenvachten

IJslandse schapenvachten

 

IJslandse schapenvachten staan bekend om hun lange, zachte haren. Daarnaast zijn ze erg populair door hun mooie natuurlijke kleuren! Deze variëren van wit- tot zwart, met prachtige kleuren daartussen. Denk aan de prachtige natuurlijk grijze vachten

 

De vachten hebben een haarlengte van circa 8-14 cm, met een prachtige glans! Ze staan dus super als throw-over op een bank of stoel. Door hun mooie zachte haren vallen deze er mooi overheen. Deze vacht zal een echte eye-catcher zijn in jouw interieur! 

 

Ook hebben we een mooie collectie geverfde IJslandse vachten. In wel 12 kleuren!

 

Tibet schapenvachten

Tibetaanse schapenvachten

 

Tibetaanse schapenvachten herken je aan hun fijne, zachte krulletjes. De vachten zijn kleiner & dunner dan bijvoorbeeld een Texels schapenvacht, dus deze vachten zijn meer bedoeld ter decoratie! 

 

De vachten zijn erg populair door hun ontzettend zachte haren en bijzondere krullen. Deze zachte krullen zijn zo'n 6-12 cm lang en vallen prachtig als throw-over op een poef, bank of stoel. We hebben de vachten in het natuurlijk wit, en daarnaast in 8 prachtige geverfde kleuren! Een leuk extraatje aan de Tibet vachten is, dat we deze ook in bijpassende kussens hebben :-) 

 

Krul schapenvachten

Krul schapenvachten

Deze mooie krulvachten komen van het Oostenrijkse bergschaap. Van kleur zijn ze helemaal natuurlijk dus- niet geverfd. De krul in deze vachten is iets grover dan die van het Tibet schapenvacht. De vachten zijn ook weer een slagje dikker en steviger dan de Tibet vachtjes. 

 

Prachtige decoratieve vachten met een bijzondere uitstraling. Doordat de vachten van nature zo mooi gekleurd en gevlekt zijn, is iedere vacht weer anders en uniek. Dit maakt de krulvachten zo leuk en bijzonder. Door hun wilde uitstraling geeft het je interieur een speelse twist.

 

Gotland schapenvacht 

Gotland schapenvachten

Bijzonder, uniek & schaars: de Gotland pelsschapenvachten. De Gotland schapen komen vooral uit Zweden. Ze staan bekend om hun vacht & wol, deze is namelijk ontzettend zacht, zijdeachtig & heeft van nature een prachtige grijze tint. Het is het enige schapenras dat officieel een pelsdier genoemd wordt, omdat zijn vacht eigenlijk een pels is. (Net als: vossen, konijnen, nertsen) 

 

De vachten zijn heel erg schaars, dus wij hebben ze ook niet altijd op voorraad. Maar ben je opzoek naar een Gotland schapenvacht? Bel / mail ons dan gerust eventjes! 

 

Reacties

  1. Els Wuyts Els Wuyts

    Wij hebben momenteel een koeienhuid en deze verliest veel haren waardoor de kamer telkens vol ligt. Wij zouden graag een nieuwe kopen maar hoe weet ik dat dit bij een nieuwe aankoop niet opnieuw het geval zal zijn? Indien niet tevreden met aankoop welke mogelijkheden zijn er dan?

  2. Assink Assink

    Wij zijn op zoek naar twee Gotland schapenvachten. Wat zijn de grootste maten die u verkoopt.
    Onze voorkeur gaat uit naar de kleur op de middelste foto, dus gemêleerd.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »