Wat is een babycare vacht?

Wat is een babycare vacht?

Informatie over schapenvachtproducten voor baby's & de voordelen hiervan.

Wat is een babycare vacht?

Wij hebben schapenvachten speciaal voor baby's. Dit noemen we een babycare vacht, en is een gezondheidsvacht speciaal voor baby’s. Deze kortharige schapenvachten zijn speciaal gelooid zodat deze kunnen worden uitgewassen. Door het korte haar, zullen de vingers en nagels ook niet blijven haken in de vacht.

 

Een schapenvacht is luchtdoorlatend en daarom ventilerend. Daardoor is een schapenvacht heerlijk warm in de winter en lekker koel in de zomer.

 

Waar is een babycare vacht goed voor?

Een babycare vacht wordt ook wel een gezondheidsvacht genoemd. Dit is omdat een schapenvacht vele voordelen heeft. Zo voorkomt een gezondheidsvacht bijvoorbeeld doorligplekken. Baby’s die slapen op een schapenvacht, hebben minder kans om astma te krijgen op latere leeftijd. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die de eerste maanden van hun leven slapen op een schapenvacht, op 6-jarige leeftijd 79% minder kans hebben op astma.  

 

Daarnaast houdt het jouw baby heerlijk warm in de koude wintermaanden. En in de zomer juist verkoelend! Vocht wordt opgenomen door de vacht en door lucht tussen de haren werkt het als een natuurlijke airco. 's Winters blijft jouw kindje dus aangenaam warm en in de zomer juist heerlijk koel.


Hoe voorkomt een schapenvacht astma bij baby's?

Dit komt doordat er waarschijnlijk microben in schapenvachten zitten. Uit voorgaande studies is al aangetoond dat microben in agrarische omgevingen opgroeiende kinderen kunnen beschermen tegen astma.

De blootstelling aan specifieke bacteriën zou ervoor moeten zorgen dat de kinderen minder snel allergische reacties vertonen en de luchtwegen minder snel gevoelig worden bij kinderen.

 

Veiligheid

Voor baby’s is het heerlijk om op een schapenvacht te liggen. De schapenvacht biedt warmte wanneer het koud is en wanneer het te warm is absorbeert de vacht. Het vachtje neemt dus de lichaamstemperatuur van jouw baby aan. Het voelt veilig, vertrouwd en geeft een rustgevend gevoel. De babycare vacht heeft een kortgeschoren vacht waardoor deze nog veiliger is.

 

Wanneer je baby op de buik slaapt, raden wij aan om de vacht in bijvoorbeeld de box te leggen. Dit zodat jouw baby er lekker op kan liggen wanneer hij/zij wakker is. Voor baby’s die op hun buik slapen, tot twaalf maanden, wordt namelijk afgeraden om op een zachte ondergrond slapen. En onze schapenvachten zijn heerlijk zacht. Wanneer je baby wakker is, kan hij/zij wel genieten van de babycare vacht!

 

Wasvoorschriften babycare vacht

Was de vacht op een wolwas programma en laat hem in de lucht drogen, niet in de zon of op de kachel. Rek de huid om de paar uren even op om te voorkomen dat het leer hard en stug wordt. Niet in de droger!

 

Buggyvacht

We hebben ook speciale babycare vachten voor in de buggy, kinderwagen of autostoel. Door de uitsparingen voor de riempjes, is de vacht eenvoudig te bevestigen. Heerlijk warm in de winter, voorkomt zweten in de zomer & het zit lekker!

 

 

Klik hier voor het onderzoek

Reacties

  1. Vachtenspecialist Vachtenspecialist

    Hoi Jorien, bedankt voor je reactie! Sorry, de buggyvachten zijn, helaas, niet meer voorradig. :-( Wel zou je ervoor kunnen kiezen, om een babycare vacht te kopen en in de achterzijde zelf uitsparingen te maken voor de riempjes. Dit wordt wel vaker gedaan.

    Als ik nog wat voor je kan betekenen, hoor ik het graag!

  2. Davis Davis

    Ik zocht op internet naar informatie over Astma en vond toen PeaPlex van RS4supplements. Ik heb het nu al een tijdje gebruikt en het geeft me veel verlichting!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »