0 - €0,00
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Wat is een medisch schapenvacht?

Wat is een medisch schapenvacht?

Wat is een medisch schapenvacht en waar kunnen gezondheidsvachten bij helpen?

Wat is decubitus?

Als u genoodzaakt bent om veel te liggen of te zitten, in bijvoorbeeld een rolstoel, kunt u last krijgen van doorligplekken (decubitus). Wanneer u hier last van heeft, heeft u beschadigingen aan de huid en het weefsel opgelopen. De oorzaak hiervan is druk op de huid. Wanneer u moeilijk regelmatig van houding kunt veranderen, raakt hetzelfde stuk huid te lang bekneld. Daardoor worden de kleine bloedvaten op die plaatsen dichtgedrukt en raakt de huid en/of de lagen onder de huid beschadigd.

Een medicinaal schapenvacht helpt u om deze doorligplekken te voorkomen.

 

 

Hoe helpt een medisch schapenvacht bij het voorkomen van decubitus?

Het medicinale schapenvacht is een wetenschappelijk bewezen effectief hulpmiddel tegen doorligplekken. Doordat de vacht een korte en dichte wol heeft, wordt de druk van het lichaam verdeeld. Zo komt dus niet alle druk op bepaalde punten, zoals de schouderbladen of de stuit, te staan. Hierdoor raakt de huid waar normaal gesproken veel druk op staat, minder zwaar belast. Zo helpt de medicinale vacht voorkomen dat u last krijgt van doorligplekken.

Een schapenvacht is luchtdoorlatend. Doordat de vacht dus ventileert, is het lekker warm in de winter en heerlijk koel in de zomer.

 

Wasvoorschriften medicinaal schapenvacht

In tegenstelling tot andere vachten, kan de medicinale vacht wel uitgewassen worden. Deze kortharige schapenvachten zijn speciaal gelooid zodat deze kunnen worden uitgewassen. Was de vacht op een wolwas programma en laat hem in de lucht drogen, niet in de zon of op de kachel. Rek de huid om de paar uren even op om te voorkomen dat het leer hard en stug wordt. Niet in de droger!

 

Bekijk hier al onze gezondheidsvachten!

Reacties

 1. Ewoud Ewoud

  Beste Lon, ik begreep via de mail dat het inmiddels al bij u afgeleverd is. En het telefoonnummer wat u in de website noemt komt niet overeen met het telefoonnummer wat u in de mail noemt. Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u ons bereiken op 0515-572461.

 2. Lon Lon

  Ik heb op 20 juni 2020 een medicinale schapenvacht bij u besteld, en ook betaald. Maar nog geen reactie of bevestiging via mail. En het telefoonnummer op u site klopt ook niet.

 3. Karlijn Karlijn

  Beste M. Sterk,

  Wat fijn om te horen dat je schoonmoeder zo blij is met haar lamsvacht. Bij ons is het nog nooit voorgekomen dat er mijt in de schapenvacht zit! Maar om hier zeker van te zijn zou u de vacht regelmatig even buiten kunnen uitkloppen. Als u nog meer vragen heeft dan hoor ik dat graag!

  Met vriendelijke groet,

  Team Vachtenspecialist

 4. M. Sterk M. Sterk

  Hallo, ik heb voor mijn schoonmoeder een medische vacht gekocht voor onder haar hielen (i.v.m. MS). Ik vond de kunsstof variant die ze had maar niets en ze is erg blij met haar lamsvacht. De wijkverpleegkundige is er niet zo’n voorstander van omdat er volgens haar mijt in de vacht kan komen. Is dat zo en hoe voorkomen we dat? Met vriendelijke groet

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »