Hoe onderhoud ik mijn Koeienhuid?

Hoe onderhoud ik mijn Koeienhuid?

Hoe moet ik mijn koeienhuid onderhouden?

Via deze blog willen wij u informeren over hoe u het beste uw koeienhuid(en) kunt onderhouden om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Om de huid te ontdoen van stof en vuil is het mogelijk om de  huid te stofzuigen, doe dit wel op de laagste stand en met de haren mee. Indien mogelijk kunt u het  ook buiten uitkloppen. In tegenstelling tot vachten hoeft u een huid niet te borstelen, vuil kan prima op andere manieren worden verwijderd en hoe minder druk op de huid des te beter.

 

 

Vuil & Vlekken

Heeft u iets gemorst? Gebruik dan een schone doek en druk niet te hard. Vocht zo snel mogelijk afdeppen met een schone doek. Opgedroogd vuil kunt u het beste verwijderen door met een licht vochtige doek met de haren mee te strijken. Hardnekkige vlekken kunt u eventueel met een natuurlijk schoonmaakmiddel zoals groene zeep verwijderen. Haren van uw huisdier kunt u het beste met een vochtige doek verwijderen. Is de huid vochtig geweest? Droog deze dan nooit in de buurt van een verwarming of andere warmte bron!

 

 

Uitdroging

Om te voorkomen dat de huid uitdroogt kunt u het zo nu en dan met water besprenkelen, gebruik hiervoor de nevel stand van een plantenspuit. Maak de huid niet te nat, heel lichtjes besprenkelen is voldoende. Het is ook mogelijk om de huid in de badkamer te hangen of buiten in de mist. Indien de huid op een verwarmde vloer licht, bevochtig de huid dan wat vaker.

 

 

Afdrukken

Het is altijd vervelend als er een afdruk van een bank of tafel in uw vloerkleed staat. Leg een zakje met ijsklontjes op de afdruk. Op het moment dat het ijs gesmolten is, gebruik dan een zachte borstel en borstel de afdruk met de haren mee. Een andere mogelijkheid is een vochtig doek op de afdruk leggen en enkele keren op middelmatige temperatuur de afdruk strijken.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden