Schapenvachten

Een schapenvacht is heerlijk warm en een decoratieve aanwinst voor ieder interieur. Onze schapenvachten voldoen aan de strenge Europees geldende wetgeving. Alle schapenvachten worden met de hand geselecteerd, zodat je alleen A-kwaliteit vachten koopt voor een eerlijke prijs.

Filters

Pagina 1 van 5


Duurzame schapenvachten van Vachtenspecialist

Wij begrijpen als geen ander dat je een schapenvacht wilt dat mooi gelooid is en een eerlijke herkomst heeft. Al onze schapenvachten komen van Europese looiers die aan strenge eisen moeten voldoen. De Europese Unie houdt toezicht over deze looierijen en controleren op naleving van de regelgeving.

Het looien van schapenvachten is een uiterst duurzaam proces waar onze leverende looiers geen chemische middelen voor gebruiken. Met andere woorden: al onze producten zijn ecologisch gelooid. De meeste huiden & vachten die wij verkopen komen bij de enige schaapslooierij uit Nederland vandaan. Daar komen alleen de beste schapenvachten door de kwaliteitscontrole en dat zie je en voel je! Het leer is mooi en soepel afgewerkt, de vacht is heerlijk zacht en er is aandacht voor detail. Dus als je een mooi schapenvacht van Nederlands bodem wilt, zit je hier goed!

Lees onze blog over het looiproces om er alles over te leren.

 

Waarom een echt schapenvacht?

Er zijn veel soorten schapenvacht te verkrijgen, maar het belangrijkste verschil is een echt vacht en de synthetische variant. De synthetische variant kan je interieur misschien een beetje opleuken, maar het kent niet de voordelen dat een echt schapenvacht biedt. Er gaat uiteindelijk niets boven natuurlijke materialen! We zetten alle voordelen even voor je op een rijtje:

  • De wol van een schapenvacht is zacht – weelderige zachtheid met een aangename uitstraling
  • De wol van een schapenvacht blijft schoon – door de aanwezigheid van natuurlijke oliën kan het vuil niet hechten
  • De wol van een schapenvacht is moeilijk brandbaar – wol is vlam vertragend tot wel 600⁰ C.
  • De wol van een schapenvacht is hypoallergeen – de wol veroorzaakt geen allergieën.
  • De wol van een schapenvacht past zich aan het klimaat aan – wol is warm in de winter, koel in de zomer.

 

echte schapenvachten kopen

 

Maar is dat dan niet zielig?

Nee, maar deze vraag krijgen we heel vaak. Net als de vraag of de schapen gehouden worden voor hun vacht. Dit is bij ons nooit het geval. Alle vachten die wij verkopen zijn restproducten van de vleesindustrie. Onze vakbekwame looiers geven een nieuwe levenscyclus aan de huid dat de slager overhoudt. Zo hoeft dit niet weggegooid te worden en krijgt het een nieuw doel. Het is dus een duurzaam product!

 

Wij vragen eerlijke prijzen

Doordat wij onze vachten in grote partijen inkopen en geen duur winkelpand hebben, vragen we een eerlijke prijs voor onze vachten. Alle voordelen van een webwinkel met een hoog serviceniveau en garantie.

Onze prijzen zijn tot wel 50% goedkoper dan in exclusieve, vergelijkbare woonwinkels! 

 

schapenvacht kopen

 

Schapenvacht kopen bij Vachtenspecialist

Wil je een schapenvacht kopen om je woonkamer aan te kleden of als blikvanger in de slaapkamer neer te leggen? Bekijk dan de prachtige schapenvachten van Vachtenspecialist waar je een exemplaar vindt die bij jouw smaak past. Dankzij onze uitgebreide filters vind je eenvoudig de gewenste vacht. Voordat je de schapenvacht koopt, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie en advies. We helpen je graag bij het kiezen van een prachtige schapenvacht voor in jouw interieur.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »