Rendierhuid

Een Scandinavische rendierhuid brengt veel sfeer in huis, maar is niet het makkelijkst in de omgang. Wij verkopen enkel de beste kwaliteit rendierhuiden, maar dat voorkomt niet dat de huiden soms verharen. Hier staat dit type huid om bekend en dat komt door het haartype. De vacht bestaat uit twee haarsoorten: de onder- en bovenvacht. De ondervacht bestaat uit donsharen terwijl de bovenkant bedekt is met holle, met luchtgevulde dekharen. Deze dekharen breken gemakkelijk onder druk en als dat gebeurt, vliegen de wilde haren je om de oren. Met de juiste tools weet jij dit beestje te temmen. Uiteraard geven we je hier alle informatie over.

Verharen

Om het verharen te voorkomen is het belangrijk om geen druk op de huid uit te oefenen. Het is daarom dus niet de bedoeling dat je over de huid loopt of erop zit. Daarnaast speelt ook het klimaat en vochtigheid van de ruimte waarin de huid ligt een rol. Het kan zijn dat de haren sneller loslaten als de omgeving, en uiteindelijk dus ook de huid, te droog is. Houd de huid daarom zo veel mogelijk weg bij warmtebronnen zoals vloerverwarming of een open haard. Benevel de huidkant eens in de twee weken een beetje met behulp van een plantenspuit om uitdroging te voorkomen. Let er hierbij op dat de huid niet nat wordt, maar enkel licht beneveld wordt. Je kunt ‘m af en toe ook buiten in de mist of in een vochtige badkamer hangen. Tot slot moet een rendierhuid kunnen ademen. Laat ‘m dus niet langdurig op de grond liggen, maar zorg dat er voldoende lucht bij de huidkant komt.

Garantie

Omdat verharen kenmerkend voor rendierhuiden is, kunnen we hier geen garantie op geven.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »