Verzorging Plaids

  • Gemaakt van één van de meest zuivere wolsoorten ter wereld.
  • Alpacawol is vergelijkbaar met Kasjmierwol.
  • Door de superfijne en zachte structuur kriebelt alpacawol minder op de blote huid dan wol van andere diersoorten.
  • Bevat geen lanoline, schapenwolvet, waar men allergisch voor kan zijn.
  • Alpacawol pluist en vervilt niet.

Herkomst

De alpaca’s waar de wol van deze plaids van komen, leven in het Zuid-Amerikaanse Peru. Ze worden door Peruaanse boeren in kuddes gehouden en je vindt ze daar in verschillende kleuren: van wit tot zwart en alle tinten daartussen. De boeren scheren de alpaca’s en halen hier resten vuil zoals hooi en blaadjes uit. Daarna verkopen zij de ruwe wol aan de wolwasserij waar het gewassen en gedroogd wordt. Vervolgens gaat het naar een separator waar de wol uit elkaar getrokken wordt om de vezels te openen. De vezels worden behandeld en de wol wordt uitgekamd door de vezelscheider. Tegelijkertijd worden de vezels rechtgetrokken en op kwaliteit gesorteerd. Uiteindelijk gaat de wol een aantal keren door een machine die men het trekframe noemt. Hoe fijner de garen, hoe vaker deze door het trekframe gaan. Daarna komen de garen samen in een ‘spinner’ die het draad op hoge snelheid ronddraait en er tegelijkertijd aan trekt. Tot slot komt de wol in een machine die de garen verwerkt door losse draden tegen elkaar in te vlechten.Vanuit de fabriek gaat het door naar de weverij die de wol tot deze prachtige plaids weeft!

Je plaid heeft dus al een flinke weg afgelegd. Het verdient de best mogelijke verzorging, zodat het heel lang mooi blijft! Gelukkig vraagt het niet veel aandacht.

Verzorging

De plaid wordt er niet gelukkig van als het gewassen wordt. Zorg er daarom voor dat de plaid droog blijft. Laat de plaid enkel luchten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »